Medicinske vježbe su temelj svake preoperativne pripreme i postopretivne rehabilitacije koje provodi fizioterapeut u dogovoru s fizijatrom. Sastoje se od grupe sustavno složenih vježbi po individualiziranom programu pacijenta u svrhu što bržeg i učinkovitijeg oporavka.

KINEZIOTERAPIJA

PASIVNE VJEŽBE – fizioterapeut izvodi vježbe

AKTIVNOPOTPOMOGNUTE VJEŽBE – pacijent izvodi vježbe uz pomoć fizioterapeuta

AKTIVNE VJEŽBE- pacijent samostalno izvodi zadane vježbe

Vježbe provodimo da granice boli. Radi postizanja punog opsega pokreta lokomotornog sustava i smanjenja boli ili radi jačanja muskulature. Nudimo individualan princip ( jedan pacijent i jedan fizioterapeut) ili grupne vježbe (jedan fizioterapeut i više pacijenata).

MEDICINSKA GIMNASTIKA

Medicinska gimnastika obuhvaća niz medicinskih vježbi kojima nastojimo povećati mišićni tonus, opseg pokreta i fleksibilnost. Gimnastika podiže i opće raspoloženje, ubrzava krvotok, oslobađa od stresa i pomaže pri održavanju kondicije tijela. Princip medicinske gimnastike u kojem smo za Vas osmislili program vježbi je vrlo PRECIZAN, BEZBOLAN, UČINKOVIT i što je najvažnije DUGOROČAN. Uz to kroz program Vas prati budno i stručno oko naših fizioterapeuta, koji su uvijek dostupni za pomoć, razgovor ili edukaciju. MEDICINSKA GIMNASTIKA obuhvaća ljude svih dobnih skupina stoga „DODAJTE ŽIVOT GODINAMA, A NE GODINE ŽIVOTU!“ Zajedno smo u borbi protiv:

  • degenerativnih promjena na zglobovima
  • osteoporoze, reumatskih stanja
  • deformacije kralježnice
  • posljedica postoperativnih stanja kralježnice
  • kroničnog umora, otečenosti, celulitnih te masnih naslaga