Medicinska masaža

Medicinska masaža je metoda fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu s ciljem manipulacije tjelesnim tkivima ( kožom, potkožjem, mišićima i mišićnom fascijom ). Izvodi se rukama u svrhu izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni i živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe.

Zbog pojačane hiperemije, koža nakon masaže dobija izgled zategnutosti i elastičnosti. Kod medicinske masaže dolazi do poboljšanja cirkulacije, poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim sastojcima kao i eliminacija štetnih tvari iz metabolizma kao i ugljičnog dioksida iz krvi. Medicinska masaža može biti upotrijebljena kao primarna terapijska intervencija ili kao dodatak ostalim terapeutskim tehnikama.

Sportska masaža

Sportska masaža je posebna tehnika masaže koja se primjenjuje u svrhu prevencije i liječenja ozljeda sportaša. Pokreti kod ove vrste masaže su ili brži u svrhu stimulacije i tonusa mišića kod sportaša ili precizni i spori u svrhu razgrađivanja jednog dijela mliječne kiseline, smanjujenja se kontrakcije i tonusa mišića, vraćanje fleksibilnost, snižavanje krvnog tlaka, ubrzavanja oporavaka od mikrotrauma koje nastaju tijekom napora. Sastavni je dio treninga i natjecanja te ima važnu ulogu u životu svakog sportaša.

Masaža terapijskim lopticama

Ova vrsta masaže je zapravo samomasaža uz pomoć terapijskih loptica gdje Vas terapeut vodi kroz pokret i uči kako da sami prepoznate svoje mišićno-koštane probleme te Vas educira kako da se sami tretirate prije/poslije određenih aktivnosti koje su stvorile problem. Prije same samomasaže terapijskim lopticama, Vi zajedno s fizioterapeutom vrište procjenu svog stanja gdje Vas terapeut uči prepoznati problem i educira Vas kako tretirati bolno/problematično područje.

Kontaktirajte nas

Dragi pacijenti, možete nas kontaktirati putem slijedećih opcija

Poliklinika Novoselec
Adresa: Ive Tijardovića 4,
31000 Osijek,
Telefon: 031 657 888
E-mail: info@poliklinika-novoselec.hr


 

Radmila Khaznadar, dr.med. specijalist fizijatar
Vanda Glavaš , med.sestra
Petra Pović, bacc. physoth.
Domagoj Koški, bacc.physoth.
Filip Blažević, bacc. physoth
Darko Anić, fizioterapeutski tehničar
Ivan Mikec, fizioterapeutski tehničar