Donosimo Vam set od nekoliko korisnih vježbi kojima djelujemo na preveniranje i otklanjanje problema hernije diska u slabinskom dijelu kralježnice.

Donosimo Vam set od nekoliko korisnih vježbi kojima djelujemo na preveniranje i otklanjanje problema hernije diska u slabinskom dijelu kralježnice.

Hernija diska je posljedica degenerativnih promjena intervertebralnog diska, hrskavičnog amortizera koji se nalazi između dva kralješka. Jedan od vodećih simptoma koji se javlja jest bol. Bol kod diskus hernije može se širiti i prednjim dijelom natkoljenice do koljena kao posljedica pritiska, kompresije drugog, trećeg ili četvrtog slabinskog korijena. Uz bol, koja se širi niz nogu, hernija može prouzrokovati i neurološke simptome poput trnaca u nogama te slabosti (parezu) određenih mišićnih skupina noge.

Zbog užurbanog i stresnog životnog ritma, načina života, nepravilnog podizanja predmeta i slično hernija diska slabinske kralježnice javlja se u 3 do 4 posto populacije, a najčešće se pojavljuje u starosnoj dobi od 30 do 50 godina.

Kako biste spriječili potencijalni kirurški zahvat naglašavamo važnost redovitog vježbanja koje ne oduzima puno vremena, a doprinosi višestruko kvaliteti života!

Kontaktirajte nas

Dragi pacijenti, možete nas kontaktirati putem slijedećih opcija

Poliklinika Novoselec
Adresa: Ive Tijardovića 4,
31000 Osijek,
Telefon: 031 657 888
E-mail: info@poliklinika-novoselec.hr


 

Radmila Khaznadar, dr.med. specijalist fizijatar
Vanda Glavaš , med.sestra
Petra Pović, bacc. physoth.
Domagoj Koški, bacc.physoth.
Filip Blažević, bacc. physoth
Darko Anić, fizioterapeutski tehničar
Ivan Mikec, fizioterapeutski tehničar